Produse din Basarabia!

  Vă prezint câteva produse alimentare care se comercializează în Rep Moldova şi care sunt cunoscute foarte puţin sau deloc de către români! Acestea sunt produse atât în Moldova, cât şi în Belarus, Ucraina sau Rusia; se remarcă printr-un conţinut important de ingrediente naturale şi printr-un aport redus sau chiar inexistent de conservanţi, coloranţi şi aditivi! Faceţi cunoştinţă aici cu o parte din aceste produse:

- LAPTE CONDENSAT DULCE. Se prezintă sub formă de cremă la cutii de 370 de grame şi îl puteţi folosi la prepararea prăjiturilor, torturilor, cremelor, ca adaos în cafea sau îl puteţi consuma simplu. Folosit în cafea este un deliciu, iar datorită faptului că este acest produs este dulce, împuşcaţi doi iepuri dintr-un foc: îi adăugaţi cafelei dintr-odată şi lapte, şi zahăr!

      - DULCIURI "BUCURIA". Alegeţi din nesfârşita gamă de bomboane, jeleuri, caramele, drajeuri, vărsate sau la cutie, cu diverse umpluturi şi arome: vişine, struguri, arahide, alune, cacao, lapte de pasăre, zmeură, petale de trandafiri, etc.


- BISCUIŢI ROTUNZI ŞI TURTĂ DULCE cu ovăz, stafide, miez de nucă, sau fructe.

- PUFULEŢI DULCI "CRISTINUŢA". Sunt foarte gustoşi, şi cel mai important este că nu conţin conservanţi, coloranţi sau agenţi amelioratori!
- COVRIGI CU GRÂU ÎNCOLŢIT. Sunt foarte hrănitori şi gustoşi, nu conţin conservanţi, coloranţi, aditivi!

- SUCURI DE FRUCTE, NECTAR produse din materii prime naturale şi de calitate; sunt ambalate la cutii de 1 şi 2 litri având un gust deosebit.- PEŞTE USCAT SĂRAT, ambalat în vid: anşoa, hamsii, calmar, ton, stavrid, de 18 şi 36 de grame. Se consumă ca şi gustare, potrivindu-se foarte bine cu un pahar de bere sau vin.
- ADJÎCA este un sos foarte iute de origine georgiană, foarte popular în ţările fostului U.R.S.S. Principalele sale ingrediente sunt ardeiul iute, roşiile, usturioul, merele, ţelina. Adjîca se consumă după preferinţă împreună cu mai multe feluri de mâncare, fiind prietena oricărui iubitor de mâncăruri picante.
- MUŞTAR, MAIONEZĂ, KETCH-UP, în diferite compoziții. Muștarul poate fi cu hrean, iute sau clasic. Maioneza poate fi clasică, Provensal, cu ouă sau ulei de măsline.

- BASTONAŞE DE CRAB. Acestea sunt făcute din carne de crab şi de peşte, şi se comercializează ca produse congelate ambalate. Din bastonaşe de crab se prepară în principal salate simple şi rapide, în combinaţie cu porumb conservat, ouă, maioneză, etc, dar se mai folosesc şi la supe, gustări, paste, sosuri sau mic dejunuri.


- PELMENII sunt un preparat tradiţional rusesc, fiind asemănători colțunașilor. Sunt paste făinoase umplute cu carne, care se prepară rapid prin fierbere şi se servesc cu adaos de smântână. Pelmenii se comercializează ca produse congelate, amabalaţi sau vărsaţi.    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Protectie